سطح آسان
زمان مورد نیاز: 5
ویندوز ۱۱ تا زمان نوشتن این پست، یه مقدار خودش رو برای سیستمهای قدیمی لوس کرده و امکان نصبش به صورت رسمی روی خیلی از سیستمها نیست. میشه بدون محدودیتهای سختافزاری این ویندوز رو نصب کرد اما بهتره که مطابق پیش نیازها پیش بریم تا به مشکلات عملکردی کمتری در این سیستم عامل بر بخوریم.
معرفی نرم افزار PC Health Check
یکی از ابزارهایی که به شما امکان این رو میپده تا بررسی کنین قابلیت نصب ویندوز ۱۱ روی سیستم خودتون رو دارید یا نه، نرم افزار PC Health Check که توسط مایکروسافت منتشر شده، هستش. با استفاده از این نرم افزار میتونین در صورت عدم امکان نصب ویندوز ۱۱، علتها اون رو پیدا کنین و در صورت امکان، برطرف کنین.
البته هدف اصلی این برنامه، این نیست و امکانات دیگهای مانند بکاپگیری از تنظیمات و پیکربندیهای سیستم و مرورگر Microsoft Edge، تمهای ویندوز و خیلی موارد دیگه، آپدیت ویندوز، مشخصات باتری دستگاه (در صورت وجود)، وضعیت حافظه و سرعت بالا اومدن ویندوز رو هم داره که میتونین از اونها استفاده کنین. در اینجا به بررسی خطاهای گفته شده برای عدم امکان نصب ویندوز ۱۱ پرداختیم.
لیست ایرادات نصب ویندوز ۱۱ از نظر نرم افزار PC Health Check
1- کم بودن حافظه ذخیره سازی
اگر با این مشکل رو به رو شدین، کافیه ویندوز رو روی درایو دیگهای نصب کنین که حداقل 64 گیگابایت حافظه خالی داشته باشه. بهتره ویندوز روی درایو SSD نصب بشه تا سرعت لود شدن ویندوز بالا بره.
2- عدم وجود ماژول TPM 2.0
ماژول پلتفرم قابل اعتماد (TPM) یک چیپ است که یا به صورت یکپارچه درون مادربرد تعبیه شده یا اینکه به طور جداگانه به پردازنده اضافه میشود. هدف اصلی آن حفاظت از کلیدهای رمزنگاری، مشخصات کاربران و دیگر دادههای حساس در پشت موانع سختافزاری است تا بدافزاها و هکرها نتوانند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند یا آن را دستکاری کنند. (پاراگراف برگرفته از دیجیکالا مگ – لینک به نوشته)
اکثر دستگاهها به این مشکل میخورن و چون این ماژول در بازار ایران برای خریداری (حداقل فعلا) موجود نیست، یا باید از خیر ویندوز ۱۱ بگذرین یا اون رو بدون محدودیتهای خاص نصب کنین.
اگر میخوای بدون دردسر ویندوز ۱۱ رو نصب کنی، کافیه به پست زیر یه نگاه بندازی:
آموزش نصب ویندوز ۱۱ روی سیستمهای قدیمی بدون محدودیت سختافزاری
3- عدم پشتیبانی مادربرد از Secure Boot
با اینکه میشه بدون استفاده از Secure Boot که یک قابلیت امنیتی تعبیه شده داخل مادربرد هر دستگاه هست ویندوز ۱۱ رو نصب کرد (از روش دور زدن محدودیتها) اما قبل از اون وارد تنظیمات بایوس بشین و مطمئن شین که این گزینه صرفا خاموش نیست. معمولا در تنظیمات پیشرفته (Advanced) و تب Boot این گزینه رو میتونین پیدا کنین. اگر هم مادربرد شما این قابلیت رو نداشت، بهتره روی اون سیستم ویندوز ۱۱ رو نصب نکنین، چرا که احتمالا سیستم شما خیلی قدیمیه و با Windows 11 تنها چیزی که براتون اتفاق میوفته، کاهش سرعته و کمی شکل و شمایل مدرن.
4- عدم پشتیبانی CPU
با توجه به گفتههای مایکروسافت اگر CPU شما فرکانس پایه 1 گیگاهرتز با 2 هسته یا بیشتر و ساختار 64 بیتی داشته باشه مورد تایید اون هستش. بنابراین معمولا کمتر سیستمی به این مشکل میخوره و اگر به این خطا رسیدین. بهتره ویندوز ۱۱ رو نصب نکنین.
5- خطای کم بودن حافظه RAM
برای نصب ویندوز ۱۱ نیاز به حداقل 4 گیگابایت رم دارین که این پیشنیاز رو هم بهتره حتما رعایت کنین چرا که طبق بررسیهای انجام شده، وقتی ویندوز نصب میشه و هنوز نرم افزاری روی اون نصب نشده، حدود 3 گیگابایت رم رو اشغال میکنه و اگر از نظر من کمتر از 8 گیگ رم داشته باشه سیستمتون، نصب ویندوز ۱۱ اشتباه بزرگی در حق خودتونه.
لیست اکثر خطاهایی که ممکنه نرم افزار PC Health Check بگیره رو براتون قرار دادم. اگر به مشکل دیگهایه خوردین که توضیح نداده بودم، داخل فرم نظرخواهی اون رو با من در میون بزار تا کمک کنم مشکلت حل بشه.
هپتا رو راهاندازی کردم تا بتونم به مردم کمک کنم راحتتر مشکلات دیجیتالی خودشون رو برطرف کنن. در حال حاضر هم خدمات دیجیتال مارکتینگ و طراحی گرافیکی رو داخل پروژه گسترش میدم.